Over Pepper Parents

Passie voor pepers​

Het idee van PepperParents is een community die de liefde voor pepers verspreidt, samen de peperplanten grootbrengt en wij die de pepers verwerkt tot heerlijke producten. Met behulp van een creatief, culinair en ondernemend netwerk is deze gemeenschap inmiddels gegroeid tot tientallen peperouders, een culinair team – waarmee we experimenteren en onze producten maken. We hebben nu een eigen stadstuin en verkopen onze producten in onze webshop en bij een aantal (lokale) winkels. Ook organiseren we activiteiten waarbij het proeven van (nieuwe) producten en toepassingen, het delen van ervaringen en de passie voor pepers centraal staat!

Over Patrick

Ik krijg de vraag hoe mijn liefde voor pepers is ontstaan regelmatig. Een lastige, want ik kan alleen maar gissen.. het was er ineens. Wel weet ik hoe ik mijn eerste peperplant in handen kreeg! Een bevriende huisgenoot gaf mij een baby peperplant cadeau, hij groeide als kool en gooide veel pepers. Ik had der tijd al een grote voorliefde voor kokerellen en experimenteerde graag met aparte combinaties. Mensen die mij een beetje kennen zullen beamen dat het bij mij altijd net iets anders moet. De aantal planten nam exponentieel toe, net als de experimenteren met koken. Op een gegeven moment zat ik met te veel planten en te veel eten.. zo is PepperParents dan ook geboren. 

Over Niels

Hoi, ik ben Niels van den Berg en ook ik kom uit Zeeland (da’s geen toeval). Geboren in een dorpje naast dat van Patrick, we kennen elkaar dus wel even. Ik ben voor mijn studie naar Leiden verhuisd en woon daar nog steeds. Tijdens mijn studie hield ik er wel van om lekker spicy te koken, een van m’n specials was chili con carne. Van spicy eten houd ik nog steeds, maar met de jaren ben ik in gaan zien dat pepers meer zijn dan alleen de pit die ze hebben. Mede dankzij Patrick ben ik daar steeds wat meer mee gaan doen.

Unieke smaken

Maak kennis met de veelzijdige smaken van pepers, ze zijn namelijk niet alleen maar heet!

Vegan en ambachtelijk

Onze plantjes worden met zorg grootgebracht en onze producten met liefde gemaakt.

Culinair genot

Met onze peperproducten creëer je écht iets bijzonders voor jouw gasten!

Eenvoudige bereiding

Verras jezelf en anderen: tover zonder al teveel moeite culinaire hoogstandjes op tafel.

Dingen die we sjeffen

Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het geprobeerd. We beginnen vaak met een vaag idee van smaken die amper bij elkaar horen. We proeven een peper en proberen er iets bij te denken wat leuk zou kunnen zijn. Soms pakt een concept goed uit en serveer je de PepperParents die op bezoek zijn een briljante Coconut-Carrot cake met Aji Amarillo en een limoen glazuur. Helaas pakt het niet altijd goed uit… zo zijn mijn grootste missers zeewier(kelp) hotsauce met Wraith pepers en Anaheim-bitterballen.

Wat wij maken van onze peperproducten

De dingen die wel goed werken maken wij eenvoudige mixjes, hapjes en receptuur voor zodat de huis tuin en keukensjef indruk kan maken als mensen komen eten zonder al te veel moeite te doen. Zo verkopen wij onze Peperjams, maar ook aan hotsauces, kimchi’s, salsa’s, taarten, fruitrollen en andere heerlijke borrel- en bijgerechten! Ons assortiment bestaat uit standaards die we altijd kunnen aanbieden en specials die we op basis van de experiment oogsten aanbieden.

Kortom het ontwikkelen van nieuwe producten is passieproces waarbij we er samen met ons culinaire netwerk – bestaande uit een aantal professionele koks en hobbyisten – lustig op los experimenteren. Wij combineren graag gekke smaken en kijken dan wel of het werkt!

De producten die we maken van onze peperplantjes

Jalapeño Peper Jam

 7,95
“Aards, groen en ronduit geweldig!” Een goede balans tussen zoet en pittig.

Aji Amarillo Peper Jam

 7,95
“Een exotische fruitexplosie!” De fruitige ondertonen geven een heerlijk frisse smaak.

Habanero Peper Jam

 7,95
“Serieus, sexy & pittig.” Lekker zoet en bloemachtig met een flink pittige nasmaak.

Geschenkset met 3 Jams

 19,95
Een setje van onze drie jammetjes. Perfect voor bij de borrelplank en als cadeau!

Wat vinden anderen?

Naast vader van 2 jonge kinderen ben ik sinds dit jaar ook vader van een jonge peper plant! Een Sugar Rush Peach om precies te zijn. Ik vind het super leuk om me te ontfermen over deze groene rakker. Dankzij de tips van Patrick groeit hij lekker door en belooft hij veel pepers te gaan werpen. Ook zitten we met een aantal mede Pepper Parents in een appgroep waar regelmatig foto’s en tips worden gedeeld en om adviezen wordt gevraagd. Erg leuk om onderdeel te zijn van deze community. Volgend seizoen sowieso weer!

Jeroen

Dit is nu m’n tweede jaar in de PepperParents-community, het is echt top! We helpen elkaar om het beste uit onze plantjes te halen. Tijdens het groeiseizoen is het altijd spannend hoe je plantjes het gaan doen. Daarna is het ‘spannend’ wat er van gemaakt kan worden. Het is dan heel leuk om te kijken hoe heet je pepers zijn geworden en welke smaken daadwerkelijke terug komen. ⁣

Niels

Onze vriend Patrick, a.k.a. Dr. Pepper himself, maakte ons het afgelopen jaar al warm voor zijn ‘sociale-peper-project’. Daarom besloten we dit jaar onze moestuin-trapeze vrij te maken voor enkele mooie peperplanten en ook Pepper Parents te worden. Patrick begint al in de winter met het opkweken van de peperplantjes. Een prachtig gezicht, waarbij doorgaans zeker driekwart van zijn leefruimte wordt ingenomen door allerhande speciale kweekbakken, vol met nieuwe aanwas. Deze zorg en toewijding die Patrick heeft voor zijn ‘peperbabies’ werkt gelijk aanstekelijk. We beleven veel plezier aan het groeiproces en inmiddels worden de pepers zelfs beschermd door onze waakhond Roef, zoals je op de foto kunt zien! Mocht je nu denken: ik wil wel zo’n peperplantje, maar hoe werkt dat dan?! No worries! Patrick en de Pepper Parents community ondersteunen met raad en daad bij iedere stap in het groeiproces. Bijvoorbeeld via de Pepper Parents Instagram pagina, de website of in de Whatsapp groep. Daar worden vele tips en tricks gedeeld, waaronder op basis van actuele foto’s. Tot nu toe beleven wij er al veel plezier van en we kunnen niet wachten om de eerste pepers te proeven of verwerkt te zien in één van Patrick’s heerlijke recepten. In onze ogen is Pepper Parenting een must voor elke spicelover met groene vingers! ⁣

Jorrit en Kimberly

De (verre) toekomst: no waste pepper parents en pepper parents restaurant.

Bewust van onze huidige tijd proberen wij ook zoveel mogelijk ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Zo proberen we continue te kijken hoe we kunnen produceren met een lage impact op het milieu en zo min mogelijk afval. Een mooi voorbeeld van een lopend initiatief op dit gebied zijn de oliën die we proberen te maken van de uiteinden (‘kontjes’) van de pepers, die we anders weg zouden gooien. Anderzijds proberen we te kijken hoe we peperplanten de winter door kunnen krijgen, zodat een plant vaker benut kan worden, en vragen we onze Pepper Parents om de biologische materialen die we verstrekken te retourneren of hergebruiken.

Op korte termijn wil ik graag het assortiment op onze website uitbreiden met producten voor de culinair geënthousiasmeerde, in meer winkels terecht komen in Tilburg en omgeving en samenwerkingen aangaan met gepassioneerde restaurants. In het najaar van 2022 kan men zeker een nieuwe jam verwachten uit de tuin van onze parents en een no waste pepper butt olie!

Ten slotte is het mijn ambitie en droom om uiteindelijk, binnen een jaar of 10, een Pepper Parents restaurant met winkel te openen dat grotendeels draait op pepers afkomstig van de Pepper Parents Community. We blijven keihard werken om deze ultieme ‘peperdroom’ werkelijkheid te laten worden!

Recepten met pepers!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.